Voordelen van goede isolatie


feb 28, 2019

Heeft u last van een vochtige woning? Heeft u het snel koud in huis en moet u vervolgens de verwarming vol opendraaien om het binnen weer lekker warm te kunnen maken? Waarschijnlijk is uw woning slecht geïsoleerd. Een goede isolatie lijkt een flinke investering, maar is het onderaan de streep meer dan waard. We zetten de voordelen voor u op een rijtje.

Energiebesparing

Isoleren lijkt een flinke investering, maar levert heel wat op. Warmte gaat snel verloren via het dak, de vloer, de buitenmuren en vensters als de woning slecht geïsoleerd is. Met een goede isolatie hoeft u uw huis minder te verwarmen, wat een aanzienlijk goedkopere energierekening oplevert. Misschien kunt u het zelfs af met een goedkopere, kleinere verwarmingsketel voor het verwarmen van de oppervlakte. Dat is erg prettig voor de portemonnee.

Comfortabel

In een goed geïsoleerde woning blijft de temperatuur langer hangen. Koude voeten, tocht en vocht worden hiermee in de ban gedaan. In de zomer is de woning beter beschermd tegen de warmte, zodat u lekker koel binnen kunt zitten tijdens de hete zomermaanden. Een ander bijkomend voordeel is dat een goed geïsoleerde woning buitengeluiden beter absorbeert. Dit zorgt al met al voor meer wooncomfort.

Gezondheid

In een slecht geïsoleerde woning is het vochtgehalte vaak hoog. Het gevolg hiervan is dat er al snel vochtige wanden, schimmels en huisstofmijten kunnen ontstaan. De kans is vervolgens groot dat er allergische stoffen in het huis verspreid worden die slecht zijn voor de gezondheid. Met goede isolatie wordt de woning warmer en de lucht droger. Dit komt de gezondheid ten goede.

Milieu

Alleen al in Nederland wordt een grote hoeveelheid gas gestookt die we eigenlijk niet nodig hebben. Met goede isolatie kunnen we dit tot een minimum beperken en zo een belangrijke bijdrage leveren aan het milieu.

Profiteer van de voordelen

Er zijn een aantal goede redenen om uw huis goed te laten isoleren. Bent u benieuwd wat isolatie voor u kan doen? Neem dan contact met ons op. We staan u graag te woord bij het beantwoorden van al uw vragen en kunnen indien gewenst een vrijblijvende offerte laten opmaken.